De lekkerste Indonesische gerechten?

Indonesische gerechten

De lekkerste Indonesische gerechten?

Ben je geïnteresseerd in gerechten uit het Verre Oosten die echt heerlijk smaken? Probeer dan eens Nasi Goreng of Bami Goreng. De noedel- en rijstgerechten komen uit Indonesië en we laten je zien hoe je ze zelf kunt maken.

Bami is een Indonesische noedel, nasi is de rijst. Goreng is gewoon het Indonesische woord voor “gefrituurd”. Dus bami goreng is gebakken noedels en nasi goreng is gebakken rijst.

Beide gerechten worden bereid in de wok. De wok is een traditioneel kookgerei in de Indonesische keuken dat ook geschikt is voor het bereiden van andere Aziatische gerechten. Als bijkomend ingrediënt gaan er veel groenten in de pan en, afhankelijk van de smaak, kip of gehakt.

Gebakken eieren, maar ook uien, mungbonen, taugé en paksoi behoren tot de klassieke ingrediënten van Bami Goreng. Knoflook en een zoete of pittige ketjapsaus zorgen voor de nodige smaak. Soms gebruiken koks ook een pittige pasta genaamd sambal oelek.

Maak je eigen nasi goreng

In Indonesië kookt men nasi goreng met restjes van de dag ervoor. Het warme gerecht is een populair ontbijt in het land van herkomst. Het recept varieert van chef tot chef.

Om het gerecht te imiteren, moet je de gekookte rijst in een wok roerbakken met uien, zout, knoflook, chili en andere kruiden. Voeg naar smaak gehakt vlees of tofu toe. Champignons, diverse soorten groenten maar ook krabben, garnalen, vis en eieren in de vorm van omeletten, gebakken of roerei maken de smaaksamenstelling op verzoek compleet.

Als je van pittig houdt, kun je de maaltijd op smaak brengen met een extra portie chili, kerrie en peper. Ook chutneys en sojasauzen verfijnen het gerecht. Bovenaan onze receptencollectie kunt u uw favoriete recept kiezen volgens uw wensen.

Goreng gerechten juist bewaren

Kortom, het is een geweldige restmaaltijd. Dus als je te veel rijst of noedels hebt gekookt, kun je daar de volgende dag heerlijke Indonesische gerechten mee toveren.

Als er iets overblijft, geldt het volgende: Zoals alle pasta- en rijstgerechten moet je nasi en bami goreng niet te lang bewaren. In de koelkast is maximaal drie dagen de bovengrens.

Het beste is om de benodigde hoeveelheid pasta of rijst te nemen en deze met de gewenste ingrediënten en verse groenten in de pan te mengen.

Deel dit artikel