Is zonnepanelen schoonmaken nodig of juist niet?

zonnepanelen schoonmaken

Is zonnepanelen schoonmaken nodig of juist niet?

Er is veel verwarring over zonnepanelen schoonmaken. Is dit nodig of juist niet? Wie kiest voor zonnepanelen installeren wil daar natuurlijk wel optimaal van profiteren, Dan is het dus ook wel een goed idee om te weten wat je nu precies wel of niet moet doen. Aan de hand van de volgende zaken kan je in ieder geval weten wat voor jou de beste keuze is. Het is de moeite waard om je hierin te verdiepen. Zo haal je het beste uit de panelen die je hebt geïnstalleerd.

De rol van vuil

Dat zonnepanelen schoonmaken een goed idee kan zijn, is natuurlijk niet vreemd. Er valt natuurlijk vuil op, ook al liggen ze op het dak. Er kan zand op komen van zandstormen. Er kan vogelpoep op komen. Er kunnen blaadjes en ander vuil van bomen op terechtkomen. En zo zijn er nog wel meer zaken die de zonnepanelen vies kunnen maken. Het is goed om te weten dat dit dus ook betekent dat het zonlicht minder goed kan worden opgenomen. Dit gaat dus ten koste van je rendement.

Het maximale eruit halen

Zonnepanelen schoonmaken helpt je dus om het rendement van de zonnepanelen hoog te houden. Zo kan je het maximale eruit halen. Dan is het wel slim om het schoonmaken goed aan te pakken. Je hoeft dit niet dagelijks of wekelijks te doen. Vaak is eenmaal of tweemaal per jaar wel voldoende om te zorgen dat ze hun kwaliteiten behouden. In dat opzicht is het dus ook relatief snel te regelen. Haal er dan wel iemand bij met kennis van zaken.

De rol van regen

Het is bij zonnepanelen schoonmaken ook belangrijk om de rol van regen mee te wegen. Het is inderdaad zo dat daarmee jouw zonnepanelen wat beter schoon te houden zijn. Alleen is het wel zo dat het vooral werkt bij zonnepanelen die schuin op het dak liggen. Daarnaast is het zo dat het vuil vaak met het regenwater naar beneden zakt en zich dan onderaan je zonnepaneel ophoopt. Dus is het ook dan nog wel nodig om wat schoonmaakwerk te doen.

Deel dit artikel