Drie handige en functionele accessoires voor in de woonkamer

functionele accessoires

Drie handige en functionele accessoires voor in de woonkamer

Het toevoegen van accessoires aan je huiskamer zorgt voor een gezellige sfeer. Dit is voor veel mensen een reden om leuke decoratie spullen te kopen die vervolgens in de vensterbank of op een tafel kunnen worden geplaatst. Maar wie zegt dat accessoires alleen maar mooi kunnen zijn? Tegenwoordig zijn er steeds meer accessoires verkrijgbaar die niet alleen mooi zijn maar ook nog eens functioneel en handig. Zo kan een wandrek bijvoorbeeld erg handig zijn om spullen op te plaatsen die je regelmatig gebruikt in de woonkamer. Hiermee kun je jouw huiskamer leuk inrichten en daarnaast ook profiteren van wat voordelen. In deze blog lees je meer over handige en functionele woonkamer accessoires.

Het wandrek

Een wandrek is een hele handige accessoire voor in jouw huiskamer. Over het algemeen zijn wandrekken niet zo heel erg groot. Hierdoor nemen ze niet zoveel ruimte in beslag en kunnen ze op meerdere plekken in huis worden gemonteerd, bijvoorbeeld boven een beige bank. Wanneer er regelmatig papieren of post rondslingeren in je woonkamer kan een wandrek een fijne oplossing zijn. In dit wandrek kun je namelijk allerlei papieren en documenten opbergen. Daarnaast hebben de meeste wandrekken ook nog ruimte voor een leuk plantje of een schilderijtje. Hierdoor voegt het ook iets sfeervols toe aan je woonkamer.

Een plantenstandaard

Planten en bloemen zijn onmisbaar in iedere huiskamer. Ze zorgen voor sfeer en gezelligheid. Toch heeft niet iedere huiskamer plek voor een of meerdere planten. Een volgebouwde vensterbank is niet altijd even prettig en verder zijn er vaak maar weinig oppervlaktes waarop je een plant kunt neerzetten. Gelukkig bestaan er plantenstandaarden. Dit zijn mooi afgewerkte standaarden waarin je gemakkelijk een plant kunt plaatsen. Deze kun je bijvoorbeeld naast de televisie of bank plaatsen. Met een plantenstandaard heb je geen extra tafels of oppervlaktes nodig en kun je het standaard eenvoudig op de grond zetten. Een plantenstandaard zorgt er dus voor dat je op meerdere plekken in huis een plant kunt neerzetten.

Poef met opbergruimte

Een handige en functionele accessoire is de poef met opbergruimte. Dit is net als andere poefen een normale poef waar je op kunt zitten. Maar zodra je deze poef open doet kun je gebruik maken van extra opbergruimte. Erg handig voor bijvoorbeeld kussens of kleedjes die je op wilt bergen. De poef kun je vervolgens makkelijk verplaatsen in de huiskamer. Hierdoor is het een multifunctionele accessoire die ook nog eens mooi staat in je huiskamer.

Deel dit artikel