Quercetin kopen en je zo versterken met een krachtige antioxidant

Quercetin kopen

Quercetin kopen en je zo versterken met een krachtige antioxidant

Er blijft op gehamerd worden: vers is gezond. Wie verse groenten en fruit eet, werkt aan z’n gezondheid. En een klein stofje draagt daaraan bij: Quercetin ofwel quercetine. Dat is een natuurlijke antioxidant die vrije radicalen in het lichaam helpt opruimen. Vrije radicalen zijn schadelijk voor je lijf, dus Quercetine doet goed werk. Quercetin kopen lijkt zo niet nodig, want je krijgt het ‘gratis’ bij die blozende appel of die lekkere broccoli. Hoe weet je dat je het stofje tot je neemt? Kleur! De heldere kleuren van groenten, fruit en kruiden zoals dille en koriander geven aan dat het stofje aanwezig is. Schil je echter een appel of een komkommer, dan blijft er niet veel quercetin over… want juist in de kleurrijke schil zit de antioxidant. Er zijn meer antioxidanten zoals vitamine A of seleen. Quercetin is wel de kampioen in het opruimen van vrije radicalen.

Bloedvaten vriendelijk en versterkend

Quercetin kopen is niet alleen goed voor je immuunsysteem. Het kan ook helpen bij een verbeterde bloedtoevoer. Met quercetine versterk je je bloedvaten zodat die minder doorlaatbaar worden. De wanden van je bloedvaten worden daarnaast ook nog elastischer, goed om hoge bloeddruk te kunnen verlagen. Het wondermiddeltje houdt daarna niet op, het is ook goed voor je hart. Want door toediening van dit stofje gaat je slechte LDL-cholesterol omlaag en je ‘goede’ HDL-cholesterol omhoog. Op die manier verminder je de kans op hart- en vaatziekten. 

Een vaste vriend voor je immuunsysteem

Quercetin is een prachtig, ontstekingsremmend stofje, dus. Er is onderzoek naar gedaan en het lijkt erop dat je lichaam een infectie of een griepje beter aankan met quercetine en dat je daarom sneller herstelt. Dat geldt zelfs als je een blessure hebt. Het immuunsysteem en quercetin zijn een prima huwelijk in je lichaam. Verdere onderzoeken zijn nog volop gaande. Zo zijn researchers nu bezig om te kijken of de nutriënt ook de groei van kankercellen kan afzwakken of zelfs stoppen. Quercetine biedt ook hulp om andere antioxidanten zoals vitamine C beter door je lichaam te laten opnemen. Met een goede dosis quercetin kopen kun je er zelfs voor zorgen dat zink gemakkelijker opgenomen kan worden door je lichaamscellen. En zink is een basiselement om je afweersysteem te verbeteren.

Quercetin kopen? In natuurlijke producten!

Zoals gezegd is quercetine gratis verkrijgbaar als onderdeel van groenten, fruit, noten, zaden en planten. Soms zelfs in hoge concentraties, zoals in kappertjes, citrusvruchten, radijs en rode wijn. Wie een beetje gezond eet, dient zichzelf dus al gratis het wondermiddeltje toe. Tot zo’n 40 mg… maar door het zo tot je te nemen en geen quercetin kopen is niet helemaal de positieve kanten van quercetine benutten. Dan zou de inname toch iets hoger moeten zijn. Bovendien gaat ook een deel van die 40 mg weer verloren omdat het door binding aan andere elementen de versterkende eigenschappen meteen verliest. Maar om van de ‘natuur’ zo’n 200 mg of meer te eten, is bijna ondoenlijk. Dan eet je een mandje appels per dag en een heel flesje kappertjes. Niet te doen.

Quercetin kopen als supplement voor volledige werking

Gelukkig kun je quercetin kopen. Als een voedingssupplement. Dan krijg je naast quercetine meteen ook zink, vitamine C, D3 en bijvoorbeeld K2. Door die bijkomende stofjes weet je dat de opname ervan door je lichaam beter wordt. Dat je dus voldoende quercetine ‘aan boord’ hebt om verzekerd te zijn van de helende en beschermende werking.

Deel dit artikel