Acne behandelen doe je zo:

acne behandelen

Acne behandelen doe je zo:

Wanneer je dealt met acne is het belangrijk deze acne de juiste zorg te geven. Het is dus belangrijk om te weten wat je wel en niet moet doen om huidverbetering te realiseren. Acne behandelen kan resulteren in een mooie en zuivere huid, maar als je het op de verkeerde manier aanpakt kan het ook leiden tot ergere acne. Om te weten hoe je het goed aanpakt kun je verder lezen! Wij vertellen je de do’s en dont’s bij het behandelen van acne.

Het doel van reinigen bij acne

Acne zijn beter bekend als jeugdpuistjes. Deze puistjes verschijnen op je gezicht, rug, borst of op je schouders. De puistjes ontstaan als de kliertjes die talg bevatten, verstopt of ontstoken raken. Mee-eters zijn de echte kenmerken van acne. Mee-eters zijn ophopingen van de talg wat zich bevindt in je lichaam. Acne kan littekens achterlaten op je huid, maar dit kun je voorkomen.

Het is vooral belangrijk bij het behandelen van acne, om geduld te hebben. Na een tijdje heelt de acne zichzelf en geneest het. Om dit proces te versnellen kun je denken aan behandelingen en het zelf behandelen van je huid. Als je dit gaat doen is het goed om erop te letten dat je de juiste producten hiervoor gebruikt. Gebruik je een verkeerd product? Dan zal de acne alleen maar erger worden en kunnen er zelfs ontstekingen in de kliertjes ontstaan, waardoor de acne geïrriteerd raakt en nog meer zichtbaar.

Het doel van acne behandelen, of dus reinigen, is het laten verdwijnen van de acne. Door middel van behandelingen die goed zijn voor de huid wil je dit bereiken.

acne behandelen

Welke producten zijn juist?

Je kunt een recept aanvragen bij de huisarts om de acne te behandelen. Dit wordt vaak gedaan als de acne in een extremere staat is en bijna niet zelf te behandelen. Als je zonder een recept een middel wil gebruiken om de acne te behandelen, is een middel met benzoylperoxide juist. Dit is verkrijgbaar bij de apotheek of drogist.

Benzoylperoxide gaat verdikking van de bovenste huidlaag tegen. Ook remt het de ontstekingen of de kans daarop. Daarnaast doodt het de bacteriën. Het gebruik gaat als volgt: was je huid met lauwwarm water en breng vervolgens de gel met een dun laagje aan.  Dit doe je in de avond, en ja je slaapt met de gel op je gezicht! Als je wakker wordt was je de gel weer van je huid af. Wanneer je net begint met het behandelen van acne op deze manier, kan je huid gaan schilferen of branderig aanvoelen. Je zult pas na een paar weken huidverbetering en vooruitgang zien. Knap dus niet te snel af en gebruik de gel minimaal 6 weken!

Naast deze manier is het ook goed om je huid te reinigen voor het slapen en wanneer je opstaat. Dit is slechts een toevoeging aan je skin care. Gebruik het goed en ook in combinatie met andere producten. Zoek uit of dit samen werkt of dat je het handig is om je andere skin care even aan de zijlijn te leggen.  Op naar een zuivere huid!

acne behandelen

Deel dit artikel