Energetisch therapeut opleiding: iets voor jou?

Energetisch therapeut

Energetisch therapeut opleiding: iets voor jou?

Energetisch therapeut opleiding is een training die gericht is op het leren van technieken en methoden voor het behandelen van de energie van het lichaam. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in alternatieve geneeskunde en willen leren hoe ze energie kunnen gebruiken om ziekten en aandoeningen te behandelen. Het doel van een energetisch therapeut is om de energiebalans van het lichaam te herstellen en het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen.

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens de opleiding tot energetisch therapeut bij Zoma-opleidingen.nl leer je verschillende technieken en methoden om de energie van het lichaam te behandelen. Zo kun je denken aan chakra-healing, dit is een techniek waarbij de energiecentra van het lichaam worden behandeld om de energiebalans te herstellen. Ook leer je meer over reiki, dit is een vorm van energie therapie waarbij de therapeut de handen op of boven het lichaam van de patiënt plaatst om de energie te sturen en te harmoniseren. Weet je al wat over chakra en reiki? Ook dan kun je meer te weten komen tijdens de opleiding. Zo leer je over EFT en acupunctuur. Acupunctuur is een techniek waarbij naalden op bepaalde punten in het lichaam worden geplaatst om de energiebalans te herstellen en EFT is een techniek waarbij acupressuurpunten worden gebruikt om negatieve emoties te behandelen en de energie te sturen. Al deze technieken worden aangevuld met theorie over de werking van het energieveld en de verschillende aspecten van het menselijk energielichaam.

Waar kun je een opleiding tot energetisch therapeut volgen?

Er zijn verschillende opleidingsinstituten die een opleiding tot energetisch therapeut aanbieden. Het is belangrijk om een gerenommeerd instituut te kiezen dat voldoet aan de kwaliteitseisen en accreditaties van de brancheorganisaties. Sommige instituten bieden een online opleiding aan, terwijl anderen een combinatie bieden van online lessen en praktijklessen op locatie.

Wat zijn de toelatingseisen?

De toelatingseisen voor een opleiding tot energetisch therapeut verschillen per instituut. Over het algemeen wordt er echter van de student verwacht dat hij of zij een vooropleiding heeft op het gebied van alternatieve geneeskunde, of dat hij of zij werkervaring heeft in de zorgsector. Daarnaast kan er een motivatiebrief en/of intakegesprek vereist zijn om te beoordelen of de opleiding geschikt is voor de student.

Hoe lang duurt de opleiding?

De duur van de opleiding tot energetisch therapeut verschilt per instituut. Over het algemeen duurt de opleiding tussen de 1 en 3 jaar, afhankelijk van de intensiteit van de opleiding en de hoeveelheid tijd die de student kan besteden aan de opleiding.

Deel dit artikel