Waarom een refurbished studie laptop?

https://www.pexels.com/nl-nl/foto/selectieve-aandacht-foto-van-man-met-laptop-1438081/

Waarom een refurbished studie laptop?

Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig? Het hebben van een laptop is een must voor de meeste mensen tegenwoordig. Voor onder andere universiteiten en hogescholen is steeds vaker een studie laptop vereist, om nog niet te beginnen over kantoren en andere werkgevers waarvan de medewerkers een laptop moeten hebben. Niet iedereen heeft de financiële middelen om een nieuwe laptop te kopen die voldoet aan de nodige eisen. Hoe komen zij aan een voordelige, maar toch krachtige laptop? Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat bedoelen we met een refurbished laptop?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Bij een tweedehands laptop die u via een online markt koopt, is er meestal helemaal niets gebeurd aan de aangeboden laptop. Met deze tweedehands laptops weet u nooit waar ze vandaan komen, en hoe lang ze al stof liggen te happen in de kast. Helaas voor deze laptops kan er zo veel stof op ontstaan, dat schade alleen kan worden voorkomen door de laptop van binnen en van buiten te reinigen. Het is tevens zo dat data op de harde schijf alleen ge-delete is, maar nooit grondig van de schijf af is gehaald. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. Ook kan een onvoldoende gewiste harde schijf leiden tot langzamere prestaties van uw laptop.

Naast dat het fijn is om te weten dat uw refurbished laptop of computer uitgebreid is gecontroleerd en beoordeeld door laptop experts, zit er bij een refurbished laptop ook vaak een lange garantie.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop heeft een aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Vergeleken met nieuwkoop laptops zijn refurbished laptops veel goedkoper, doordat ze al een keer gebruikt zijn. refurbished laptops worden ingekocht voor een tweedehands prijs, en vervolgens weer ‘als nieuw’ gemaakt door een reparatieteam!

Ten opzichte van tweedehands laptops zijn de verschillen ook erg groot. Refurbished laptops worden altijd uitgebreid nagekeken op schade, potentiële knelpunten en meer. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Dit uitgebreide proces om te garanderen dat de laptop goed werkt, zorgt er voor dat u niet bang hoeft te zijn voor een miskoop. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Het is nooit handig om een complex apparaat als een laptop te kopen zonder garantie. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. In het geval dat de laptop kapot gaat of begint te haperen, staat u dus volledig buitenspel. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten.

Kies bewust, kies duurzaam

Daarnaast zijn refurbished laptops ook erg goed voor het milieu. In tegenstelling tot het kopen van een nieuwe laptop, is bij een refurbished laptop geen nieuwe batterij nodig. Ook helpt u de schaarste van computerchips tegen te gaan. Bepaalde computer onderdelen worden steeds lastiger te verkrijgen. Hierdoor stijgen de prijzen van computers en de onderdelen die ze nodig hebben. Een refurbished laptop kopen zorgt voor een positieve impact op deze prijzen, zodat niet alleen u voordeliger uit bent, maar ook anderen die een nieuwe laptop willen kopen.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!

Deel dit artikel