Kartonnen dozen: Zo vind je de juiste doos voor jouw zendingen

Voor elke zending heb je andere kartonnen dozen nodig.

Kartonnen dozen: Zo vind je de juiste doos voor jouw zendingen

Als je een pakketje verstuurt, is de kans groot dat je het in een kartonnen doos verpakt. Kartonnen dozen zijn namelijk de standaard voor verzendingen. Maar wist je dat er veel verschillende soorten kartonnen dozen zijn? In deze blog leggen we uit waar je op moet letten bij het vinden van de juiste doos voor jouw zendingen!

Kies de juiste maat kartonnen dozen

De eerste en meest voor de hand liggende factor om te overwegen bij het kiezen van een kartonnen doos is de maat. Een doos die te klein is, kan schade veroorzaken aan de inhoud van je verzending, terwijl een doos die te groot is, kan leiden tot extra kosten en onnodige verspilling van verpakkingsmateriaal. 

Producten die al verpakt zijn

Als je een product hebt dat al verpakt is, meet dan de afmetingen van het product op en kies een doos die iets groter is dan de afmetingen van het product. Zo heb je nog ruimte om opvulmateriaal toe te voegen en ervoor te zorgen dat het product niet kan bewegen tijdens het transport. Als je een product hebt dat nog niet verpakt is, meet dan de afmetingen van het product op en kies een doos die groot genoeg is om het product comfortabel te huisvesten.

Kies de juiste sterkte voor kartonnen dozen

Niet alle kartonnen dozen zijn hetzelfde. Er zijn verschillende gradaties van kartonnen dozen die geschikt zijn voor verschillende zendingen. Bij het kiezen van de juiste doos moet je rekening houden met het gewicht en de kwetsbaarheid van de inhoud van je verzending.

Als je product zwaar is, kies dan voor een doos met een hogere sterkte. Als je product kwetsbaar is, kies dan voor een doos met een hogere sterkte en voeg extra opvulmateriaal toe om het product te beschermen. Als je product erg kwetsbaar is, overweeg dan om te kiezen voor een speciale verzenddoos die speciaal ontworpen is om kwetsbare items te beschermen.

Kies de juiste sluiting van kartonnen doos

Het kiezen van de juiste sluiting voor je kartonnen doos is ook belangrijk. Er zijn verschillende manieren om een kartonnen doos te sluiten, waaronder tape, lijm en zelfklevende strips. Als je zware voorwerpen verstuurt, is het verstandig om te kiezen voor een doos met een zelfklevende strip of lijm voor extra stevigheid. Als je een product verstuurt dat kwetsbaar is, kun je het beste kiezen voor een doos met een veilige sluiting zoals tape of zelfklevende strips.

Kies de juiste hoeveelheid kartonnen dozen

Het kiezen van de juiste hoeveelheid kartonnen dozen is ook belangrijk. Je wilt niet te weinig dozen hebben en je wilt ook niet teveel dozen hebben. Als je regelmatig verzendingen doet, is het misschien verstandig om kartonnen dozen in bulk te kopen om geld te besparen en altijd genoeg voorraad te hebben. Je kunt ook overwegen om verschillende maten dozen in bulk te kopen, zodat je altijd de juiste maat bij de hand hebt.

Kies voor duurzame kartonnen dozen

Als je om het milieu geeft, kun je overwegen om te kiezen voor duurzame kartonnen dozen. Deze dozen worden gemaakt van gerecycled karton en zijn recyclebaar na gebruik. Deze dozen zijn te herkennen aan verschillende keurmerken. Door te kiezen voor duurzame kartonnen dozen draag je bij aan een duurzame toekomst en verminder je je ecologische voetafdruk.

Let op het gewicht van de kartonnen dozen

Bij het verzenden van pakketten is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de doos zelf. Te zware dozen kunnen extra verzendkosten met zich meebrengen en bijdragen aan een hogere ecologische voetafdruk. Overweeg daarom om te kiezen voor lichtgewicht kartonnen dozen als het gewicht van de doos een belangrijke factor is voor je verzendingen.

Kies voor bedrukte kartonnen dozen

Als je wilt opvallen tussen andere verzendingen, kun je overwegen om te kiezen voor bedrukte kartonnen dozen. Dit kan bijvoorbeeld met een logo of bedrijfsnaam. Door te kiezen voor bedrukte kartonnen dozen maak je jouw merk herkenbaar en versterk je de merkbeleving bij de ontvanger.

De juiste kartonnen dozen kopen

Kartonnen dozen zijn een essentieel onderdeel van verzendingen. Door de juiste maat, sterkte, sluiting, hoeveelheid, duurzaamheid en gewicht te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je verzendingen veilig en kostenefficiënt zijn. Overweeg ook om te kiezen voor bedrukte kartonnen dozen om je merk te versterken. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw verzendingen op de juiste manier worden ontvangen!

 

Deel dit artikel