3 redenen om goederen via een groupage zending te vervoeren

groupage zending

3 redenen om goederen via een groupage zending te vervoeren

Groupage, wat is dat nou? Bij een groupage zending worden er kleine ladingen samengevoegd tot één grote lading.  Hierdoor krijgen de kleinere bedrijven dan de kans om hun lading gemakkelijk te vervoeren en zo wordt er een zo efficiënt mogelijk transport georganiseerd. Maar waarom zouden mensen een zending groupage vervoeren? De voordelen van groupage vervoeren, lees je hier:

De voordelen van groupage zending

Het zal vast weleens gebeurd zijn; je hebt geen volle container of trucklading. Dan is er groupage zending of groupage transport. Je kunt voor groupage kiezen bij alle transportmiddelen. Denk aan: containertransport, zeevracht transport, luchtvracht transport of weg transport. Bij alle soorten transport wordt de container gedeeld met ander partijen die ook goederen willen vervoeren via groupage. Dit bespaard ruimte en het is beter voor het milieu.

De containers worden dus altijd optimaal benut. Er wordt geen zending gedaan als de ruimte niet vol is. Zo worden er dus geen onnodige ritjes gedaan en wordt er geen onnodig CO2 uitgestoten.

Zeevracht groupage

De grootste groupage afdeling die er is, is bij de zeevracht. Bij zeevracht wordt de groupage ook wel LCL genoemd. Dit staat voor less than container load en dit betekent dat de zending die vervoerd wordt, uit meerdere zendingen bestaat. Maar minder dan een volledige containerlading.

groupage zending

De diensten die het meest geregeld worden zijn als volgt: transport met 20 ft, 40 ft, high Cube en open containers, import en export oftewel; cross-trade, vervoeren van containers met de vrachtwagen of met de trein, gediplomeerd ontgassen volgens de juiste normen van het SER en alle douaneformaliteiten.

Nadelen van groupage transport

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen en het nadeel dat het grootst eruit springt is het nadeel dat zegt dat het langer zal duren met de vracht tijdens een groupage zending. Een groupage zending duurt vaak langer dan een zending met een auto. Houd er dus rekening mee dat het langer zal duren dan normaal.

Een groupage zending is naast de nadelen een goede optie om mee te helpen aan het milieu. De uitstoot wordt beperkt, omdat transport- en verhuisbedrijven minder op en neer hoeven te rijden. Dit is duurzaam en precies wat onze planeet nu nodig heeft!

Deel dit artikel