Zoektocht naar een nieuwe woning

zoektocht woning

Zoektocht naar een nieuwe woning

Jarenlang hebben wij in dezelfde woning gewoond. Samen met onze drie kinderen hebben we in een grote vrijstaande woning geleefd. De stap om hier weg te gaan is dan ook erg moeilijk geweest omdat wij nog altijd van mening zijn dat dit de perfecte woning is voor ons gezin. Inmiddels zijn wij ook al wat jaartjes ouder en zijn alle drie de kinderen het huis al uit. Zelf willen wij dan ook graag wat kleiner gaan wonen. We hebben de ruimte niet meer nodig dus dat is eigenlijk gewoon zonde. Daarnaast willen wij erg graag beneden de slaapkamer hebben. Dit is voor ons als we ouder worden veel gemakkelijker. Om deze reden zijn we gaan informeren bij een makelaar naar de opties hiervan. Daarnaast wouden we graag een taxatie laten doen van onze woning om te kijken hoe we er zo ongeveer voor staan. Dit hebben wij allemaal met de hulp gedaan van Burbach Makelaars.

Taxatie van onze woning

Een taxatie is meer dan een simpele optelsom. Een paar belangrijke zaken die bepalen wat de waarde van uw woning is, zijn de actuele ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. De bouwtechnische situatie van uw woning bepaalt mede wat de waarde van uw huis of appartement is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de isolatiedichtheid van uw woning. De juridische aspecten en met name de courantheid zijn ook belangrijke waard bepalende factoren om zo een juiste marktwaarde vast te stellen. In een taxatierapport staat het onderstaande nauwkeurig beschreven:

  • Een omschrijving van het pand en de omgeving
  • De waardering van het pand
  • De staat van onderhoud van het pand
  • Eventuele verontreinigingen
  • De privaat- en publiekrechtelijke aspecten

Ons nieuwe woning

Al snel kwam Burbach Makelaars met een aantal mogelijkheden voor ons. Hiertussen zat al meteen een aantal goede woningen. Ook zat er een tussen die bijna volledig aan onze eisen voldoet. Na een bezichtiging hebben we er dan ook voor gekozen om zo snel mogelijk in te trekken in deze woning. Voor we dit pas echt goed konden doen zijn we nog langs Alkoof Woonwinkel geweest. Om hier verschillende belangrijke dingen te halen voor onze woning zoals een topkwaliteit bed. Een belangrijk punt voor onze slaapkamer op de benedenverdieping. Uiteindelijk kijken we erg tevreden terug op de complete verhuizing en kunnen we nu gaan genieten van onze nieuwe woning.

Deel dit artikel