Zo plaats je stap voor stap een dakgoot van PVC

Een dakgoot van PVC is goedkoop, betrouwbaar en duurzaam

Zo plaats je stap voor stap een dakgoot van PVC

Een dakgoot van PVC is een slimme keuze als je een duurzame en onderhoudsarme optie voor je dakgoten zoekt. Het installeren van een dakgoot van PVC is een relatief eenvoudig project dat je zelf kunt doen met de juiste gereedschappen en kennis. In deze blog lees je hoe je stap voor stap een dakgoot van PVC kunt plaatsen op jouw huis.

Benodigdheden voor het plaatsen van een dakgoot van PVC

Voordat je begint met het installeren van jouw dakgoot van PVC, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt. Hier zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt:

 

  • Dakgoot van PVC
  • Beugels en haken
  • Schroeven en pluggen
  • Verbindingsstukken en eindstukken
  • Meetlint en potlood
  • Boor en schroevendraaier
  • Ladder

Stap 1: Meet de afmetingen van de dakgoot

Het eerste wat je moet doen voordat je begint met het installeren van jouw dakgoot van PVC, is de afmetingen van de dakgoot opmeten. Je kunt dit doen door het gebied te meten waar de dakgoot komt te hangen. Dit geeft je een idee van hoeveel dakgoot je nodig hebt om de klus te klaren.

Stap 2: Bevestig de beugels en haken

De volgende stap is om de beugels en haken te bevestigen aan de buitenkant van je huis, waar je de dakgoot van PVC gaat installeren. Je moet de beugels en haken op regelmatige afstanden plaatsen, zodat de dakgoot goed ondersteund wordt en niet gaat doorhangen. Plaats de beugels en haken op een hoogte waar de dakgoot voldoende afschot heeft om het water af te voeren.

Stap 3: Plaats de verbindingsstukken en eindstukken

Plaats de verbindingsstukken en eindstukken op de juiste plaatsen op de dakgoot van PVC. Deze stukken zorgen ervoor dat de dakgoot goed aansluit op het dak en het water efficiënt kan afvoeren. Zorg ervoor dat je de juiste maat verbindingsstukken en eindstukken kiest voor jouw dakgoot.

Stap 4: Bevestig de dakgoot van PVC aan de beugels en haken

Nu je de beugels, haken, verbindingsstukken en eindstukken op hun plaats hebt zitten, is het tijd om de dakgoot van PVC zelf te bevestigen aan de beugels en haken. Je moet de dakgoot op de juiste hoogte plaatsen, zodat deze voldoende afschot heeft om het water af te voeren. Zorg ervoor dat je de dakgoot op de juiste manier vastzet aan de beugels en haken.

Stap 5: Verbind de dakgoten aan elkaar

Als je meer dan één stuk dakgoot van PVC nodig hebt om de volledige lengte van je huis te bedekken, moet je de afzonderlijke stukken aan elkaar verbinden. Dit doe je door middel van de verbindingsstukken die je eerder hebt geplaatst. Je moet ervoor zorgen dat de stukken goed op elkaar aansluiten en dat er geen lekkages ontstaan.

Stap 6: Test de afvoer van de dakgoot

Nu de dakgoot van PVC op zijn plaats zit, moet je controleren of het water goed door de goot stroomt. Dit kun je doen door een emmer water in de goot te gieten en te controleren of het water goed wegloopt. Als het water niet goed wegloopt, kun je de afvoer aanpassen of schoonmaken.

Stap 7: Voer de afwerking uit

Als de dakgoot van PVC op zijn plaats zit en de afvoer goed werkt, is het tijd om de afwerking uit te voeren. Dit betekent dat je de overige delen van de dakgoot netjes afwerkt en eventuele gaten en scheuren dichtmaakt. Je kunt ook beslissen om de dakgoot te schilderen, hoewel dit niet noodzakelijk is.

Een PVC dakgoot plaatsen

Het plaatsen van een dakgoot van PVC is een eenvoudig project dat je zelf kunt doen met de juiste gereedschappen en kennis. Als je al een oude dakgoot hebt, is de kans vrij groot dat je na verloop van tijd steeds meer last krijgt van hemelwater. In dat geval is het belangrijk om de volgende zaken te controleren. Door de stappen hierboven zorgvuldig te volgen, kun je ervoor zorgen dat de dakgoot goed wordt geïnstalleerd en het water efficiënt wordt afgevoerd. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het installeren van jouw dakgoot van PVC, kun je altijd een professional raadplegen!

Deel dit artikel