Welke dakbedekking is de beste keuze: PVC of Bitumen?

dakdekker-den-bosch

Welke dakbedekking is de beste keuze: PVC of Bitumen?

Ontdek nu alles wat je moet weten over de verschillende soorten dakbedekking en maak de juiste keuze voor jouw dak! Word wegwijs in de voor- en nadelen van PVC en bitumen dakbedekking met onze handige informatie en suggesties. Zo wordt het kiezen van de ideale dakbedekking een eitje!

Bescherm je huis met duurzame PVC Dakbedekking

Wist je dat PVC dakbedekking een kunststof dakbedekking is die op het dak gerold wordt en aangebracht wordt met behulp van een mechanische föhn en lijm? Een van de grote voordelen van PVC is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren! Dit maakt het in sommige situaties aantrekkelijker om voor deze kunststof dakbedekking te kiezen, zoals bijvoorbeeld voor een garage die vanuit het raam te zien is. Je kunt namelijk de kleur kiezen die het beste bij jouw smaak past. Daarnaast weerkaatst PVC zonlicht, wat het ideaal maakt voor warme zomermaanden, omdat het je woning koel houdt! Let wel op dat het aanbrengen van PVC dakbedekking erg arbeidsintensief is en dus de arbeidskosten flink kan verhogen. Dit is vaak het geval omdat bij het vervangen van een plat dak met PVC, eerst de oude dakbedekking verwijderd moet worden.

Ga voor kwaliteit en betrouwbaarheid met Bitumen Dakbedekking

Wist je dat bitumen, ook wel bekend als dakleer, een vloeibare substantie is die vrijkomt bij het productieproces van aardolie? Het wordt op het dak gerold en met behulp van een brander aan het dak bevestigd. De hitte zorgt ervoor dat het materiaal vloeibaar wordt en zich hecht aan het dak wanneer het afkoelt. Dit maakt bitumen dakbedekking enorm waterdicht en sterk, en het kan zich goed hechten aan verschillende soorten oppervlakken vanwege de hoge hechtingswaarde. Een ander voordeel van bitumen dakbedekking is dat het relatief goedkoop is in vergelijking met andere materialen, zoals PVC. Maar let op, een nadeel van bitumen dakbedekking is dat het niet goed bestand is tegen extreme hitte, omdat het materiaal zich kan onthechten. Gelukkig kan dit nadeel opgelost worden door te kiezen voor bitumen dakbedekking met APP, wat de weerstand tegen temperatuurschommelingen en zonlicht verhoogt, zodat het materiaal minder snel onthecht bij blootstelling aan hitte.

Maar wat is nou de beste keuze?

In conclusie kunnen we stellen dat er geen duidelijke winnaar is in de keuze tussen PVC en bitumen dakbedekking. Het hangt namelijk af van het project en persoonlijke voorkeuren. PVC biedt de mogelijkheid om een persoonlijke twist aan het dak te geven, is waterdicht, recyclebaar en houdt de woning koel. Het is echter relatief duurder dan bitumen en het plaatsen ervan is arbeidsintensief. Bitumen is daarentegen goedkoper en heeft een hoge hechtingswaarde, wat de waterdichtheid waarborgt en lekkages voorkomt. Voor de meeste mensen raden we bitumen aan, omdat het betrouwbaar is en het uiterlijk van een plat dak niet zo belangrijk is. Uiteindelijk is de keuze aan de individuele behoeften en voorkeuren van de klant. Op zoek naar meer informatie? RT-Daken kan je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Deel dit artikel