Volleybalkleding, waar moet ik aan denken?

volleybalkleding

Volleybalkleding, waar moet ik aan denken?

Een grote sport in de sportwereld, volleybal. Een teamsport die veel wordt beoefend. Bij sporten draagt men vaak andere kleding dan in het alledaagse leven. Sportkleding is wel bij elke sport ook weer anders. Welke volleybalkleding draag je bij het uit beoefenen van de sport? Dat lees je hier.

Wat is volleybal?

Volleybal is een bekende teamsport. Het is een balsport wat met de handen gespeeld wordt. Het wordt gespeeld op een veld van 18 bij 9 meter met op het midden en net. Er zijn bij volleybal 2 teams die bestaan uit 6 personen in het veld.

De bedoeling van de sport is natuurlijk om te winnen, maar je wint door punten te scoren. Deze punten scoor je wanneer de bal in het vak van de tegenstander de grond raakt of als de tegenstander de bal als laatst raakt en vervolgens uitgaat of het net in gaat.

Volleybal is ook een officiële olympische sport. Het Nederlandse mannen- en vrouwenteam doen hier ook aan mee. Naast de normale volleybal is er ook beachvolleybal. Dit is hetzelfde, maar dan op het strand. Ook dit is een olympische sport waaraan Nederland meedoet.

Volleybalkleding

Net als bij elke teamsport heb je ook bij volleybal bepaalde sportkleding nodig. Bij de trainingen van volleybal is het niet genoodzaakt iets aan te hebben vanuit de vereniging. Het is dan de bedoeling dat je normale training kleding aan hebt en het is dan je eigen keuze of dit volleybalkleding is of niet, maar wat is nou volleybalkleding?

Volleybalkleding is niets meer dan een shirtje met een strak broekje, kniesokken en de juiste sportschoenen. Tijdens de trainingen maakt het dus niet uit welk shirt of welke schoenen je draagt. Als het maar wel goed zit en je er goed mee kan presteren. Volgens de regelementen van de volleybalbond (Nevobo) moeten de wedstrijdshirts wél aan voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn als volgt: “de kleding van de spelers bestaat uit een shirt, korte broek, sokken en sportschoenen. De kleur en het ontwerp van de shirts moeten in uniform en huisstijl zijn.”

Tijdens de competitiewedstrijden worden er dus door elk teamlid wel dezelfde outfits, oftewel tenues, gedragen. Deze tenues worden gedragen ter representatie en omdat het moet.

Gesponsorde volleybalkleding

Bij teamsporten zie je vaak dat de teams sponsoren hebben. Deze sponsoren investeren in kleding voor de teams met hun logo erop. De wedstrijdtenues met het logo van het sponsorende bedrijf. Sommige bedrijven zijn zulke goede sponsoren dat zij ook investeren in gesponsorde trainingspakken, inloopshirts, ballen, sportsokken of sporttassen. De meeste teams beschikken over 1 sponsor. Teams die hogerop spelen in de divisies hebben vaak meerdere sponsoren en die laten dat ook goed zien.

Volleybal is een bekende en grote sport. Er zijn veel liefhebbers en dat blijkt ook aan de hoeveelheid mensen die de sport beoefent. Volleybalkleding is neutrale, maar goede kleding waaraan je wel kunt zien dat het voor volleybal is. Kenmerkend zijn vooral de korte broekjes, de hoge sokken en de eventuele kniebeschermers. Schaf juiste kleding aan voor de trainingen en verwacht mooie tenues voor de wedstrijden!

Deel dit artikel